tirsdag den 8. april 2014

"Diabetes - jo tak!" - Chokoladekage.

Okay....... Jeg har bagt mere kage... og det her er verdens bedste chokoladekage... Oh my gawwd....
Jeg vil ikke snakke så meget mere om den, udover at fortælle jer hvad i skal bruge og hvordan i fremskaffer samme resultat som mig.

Du skal bruge:

Røremaskine/el-pisker
Deseliter-mål
skeer (både spise og teskeer)
vægt (gerne elektronisk)
Si
to små gryder

Ingredienser:

Kagen:
  • 150 gr. usaltet smør
  • 150 gr. sukker
  • 150 gr. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 æg.
  • 3 spsk. kakao.
  • 4 spsk varmt vand
  • 100gr. mørk chokolade (70%).

Chokoladeglasur:
  • 75 gr. Mørk chokolade (70%)
  • 75 gr. flormelis
  • 50 gr. smør.
  • 2 spsk mælk.
pynt:
  • Hvid chokolade eller smuttede mandler

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Imens det køle af, så blander du mel, sukker og bagepulver og rører det let sammen. Når smørret er kølet af så rører du det ned til de tørre ingredienser, og bliver ved med at røre til dejen er glat (Jeg bruger en rører maskine, og rører smørret i, imens maskinen kører). Så tilsætter jeg æggene, og rører dem i et ad gangen. Hvis du er så utålmodig, at din smør stadig er varm når du hælder den i, mærk på dejen hvor varm den er. Hvis den er for varm, så laver du scrambeled eggs ud af æggene når du rører dem i. Æggene har det altså bedst i en kold dej !
I en mindre skål, putter du dit kakaopulver og vand i, og rører pulverret op. Derefter tilsætter du det i dejen, og rører godt igennem. Bliv ved med a røre, imens du hakker chokoladen (denne metode anbefaler jeg kun hvis du har en røremaskine). Så hælder du chokoladen i. Stop med at piske.
Så smører du en springform godt ind i smeltet smør (evt. resterne af det du brugte før). Så hæller du dejen i formen, og på bordet banker du den, ikke hårdt, men bestemt ned i bordet, så alle lufthuller lukker, og chokoladen lægger sig i midten af kagen og ikke i bunden. Ind i ovnen med dyret ! Den opskrift jeg fulgte sagde 25 minutter, men jeg ville tjekke efter 20, for brændt, tør kage er bare ikke pisse fedt!

Når kagen så er kommet ud af oven, giv den lige 5 minutter til at hygge sig lidt. Så åbner du op for din spring form og lader kagen køle af på denne måde. Fjern for guds skyld ikke kagen fra formen, åben bare op, så luft kan komme ind!

Imens den står der, så kan du gå i gang med glasuren. Her tager du dit smør (evt. resten af den pakke du brugte til kagen. - Det skulle gerne passe med at der er 50gr. til overs derfra!), og luner det! Det må under ingen omstændigheder koge, så hold godt øje med det! Når smørret er smeltet tager du de to spsk. mælk og hælder i. Luner det lidt igen, og putter halvdelen  af chokoladen ned i. - grunden til at det er halvdelen det er, at den ikke må blive for varm og skal holdes på omkring de 30 grader. Lad chokoladen ligge i 2-3 minutter, og rør det derefter ud. sørg for at alt chokoladen er rørt ud, for du putter resten i, og rør derefter også dette helt ud! Så tilsætter du flormeliset lidt ad gangen, og rører indtil at massen er helt glat. Her vil du også opleve at massen bliver tykkere... Det gør ingen ting !!

Er kagen endnu ikke kold, så kan du forberede dit pynt. Vælger du mandlerne, så koger og smutter du ca. 100gr. mandler. Hak den derefter groft eller fint, alt efter hvad du synes passer til.
Vælger du den hvide chokolade, så skræller med en grøntsags-skræller chokoladen, så der kommer nogle fine meget tynde flager. Du kan vente med dette til at det rent faktisk skal på kagen, da det vil give et lidt flottere resultat. Men det vælger du selv !
- Jeg selv brugte mandlerne, fordi at jeg er så sund. Hæhæhæ

Når kagen så endelig er kold, så spænder du formen ind om kagen igen, og hælder glasuren over. Hæl det ud på midten af kagen, og lad den selv fordele sig ! - hjælp evt. hvis den ikke selv kan komme hele vejen rundt og jævn det ellers lidt ud. Når den så har sat sig lidt, drysser du mandlerne, eller skræller chokoladen, over. Men vent til den har sat sig, bare lidt. for ellers glider glasuren ad helvedes til. 

Server den i eller uden siderne på formen. - vælger du uden, så vent til glasuren har sat sig helt.

Nu kan i nyde jeres indtagelse af alle former for diabetes, og mærke hvordan de 30kilo du tabte sidste år er kommet tilbage. YES! Men det er jo sådan desserter skal være! Nyd det!

Møs møs!

Ps: Vil du gerne vide hvorfor kagen skal være kold, når du kommer glasur på? - hvad sker der med smør, og sukker når det bliver varmt? Smelter ! - og så glider glasuren ad helvedes til. Så vent!
Pps: Billede findes på min instragram profil (batmocat). - og på min facebook-side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar